Studeren en ondernemen: Scriptie schrijven tijdens het ondernemen

Studeren en ondernemen: Scriptie schrijven tijdens het ondernemen

Ga jij je scriptie schrijven tijdens het ondernemen, of ondernemen tijdens je scriptie schrijven? Het is maar net welke van de twee de meeste prioriteit heeft voor jou natuurlijk. De afgelopen maanden ben ik bezig geweest met het schrijven van mijn scriptie tijdens mijn master. Ik zal je vertellen hoe ik het ondernemen heb gecombineerd, en vooral wat ik beter had kunnen doen.

Scriptie schrijven tijdens het ondernemen of ondernemen tijdens het scriptie schrijven?

Voor mij is het eerder ondernemen tijdens het scriptie schrijven geworden. Dit betekent dat mijn focus de afgelopen 2 maanden echt op mijn scriptie lag.

Dit was deels een bewuste keuze. Ik wilde namelijk alles hebben gedaan om mijn scriptie te behalen en daarmee mijn opleiding af te ronden. Op dit moment is het nog wachten op de uitslag, maar ik kan wel zeggen dat ik de laatste maanden mijn best heb gedaan. Dat voelt toch een stuk fijner dan dat je niet echt gefocust was en het gevoel hebt dat je er veel te weinig aan hebt gedaan.

In de komende 2 weken zal het voor mij duidelijk worden wat het resultaat daadwerkelijk is.

Hoewel het deels een bewuste keuze was om niet zo op mijn onderneming te focussen, liep mijn webshop gewoon door. Dat is een voordeel van wanneer er iets staat, of in ieder geval de basis, dat het je niet veel tijd kost om het door te laten lopen. Dit is dus het geval met mijn webshop. De producten zijn op voorraad, ze staan te koop, de marketing wordt geregeld (door bol.com in dit geval), en klanten kunnen 24/7 mijn producten kopen. Ideaal dus.

Maar wat had ik beter kunnen doen?

De tip voor wanneer jij je scriptie schrijft als ondernemer

Zoals je kan zien heb ik de afgelopen 2 maanden geen enkele blog geschreven en geüpload. Dit heeft negatieve gevolgen voor mijn zichtbaarheid en de vindbaarheid van deze website.

Ik had besloten het even los te laten, en het nu weer op te pakken. Vandaar nu eindelijk een nieuwe blog over de combinatie van studeren en ondernemen na mijn eerdere verhaal over thuis of op kamers wonen. Toch had ik deze blog beter kunnen plannen.

Het voordeel van een online ondernemer is dat je veel vooruit kan plannen.

Zo had ik tenminste 2 blogs voor de drukke scriptieperiode kunnen schrijven en kunnen inplannen.

Mijn beste tip is dan ook om zodra je begint met een blog, een website, of ondernemen op een andere manier, om vooruit te plannen.

Binnen WordPress kan dit heel gemakkelijk door niet direct te publiceren maar door simpelweg op ‘inplannen’ te drukken.

Scriptie schrijven tijdens het ondernemen planning
Plannen dus!

Wat als het niet lukt?

Als je om een bepaalde reden niet kan vooruitplannen, zorg dan dat je tijdsblokken inplant om aan je onderneming te werken.

Zelf vind ik het fijn om niet te veel verschillende projecten tegelijkertijd te hebben, vaak is dan het risico dat je minstens een van de projecten verwaarloost.

Als je jouw onderneming niet wilt verwaarlozen, plan dan echt blokken in om aan je onderneming te werken. Kijk wat voor jou werkt, 1 uur of 2 uur? 1 keer per week of misschien wel iedere dag?

Ik koos ervoor om dit project (geldcreatie.nl) even links te laten liggen, aangezien mijn webshop nog wel doorliep. En daarnaast werk ik nog 24 uur per week als online marketeer. In combinatie met een Master scriptie was het te veel om alle ballen hoog te houden.

Als het dus echt niet lukt dan is de enige optie dat je accepteert dat je geduld moet hebben en eerst de hoogste prioriteit afrondt. Na het schrijven van je scriptie zal er waarschijnlijk weer een hoop tijd vrij komen.

Kortom: plan vooruit, probeer niet te veel ballen hoog te houden, en accepteer dat je soms even geduld moet hebben.

Verder ben ik benieuwd naar jou als je ook ervaring hebt met het schrijven van een scriptie tijdens het ondernemen. Laat jouw verhaal hieronder achter!

Sta je binnenkort zelf voor een vergelijkbare situatie? Stel dan je vragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *