Mijn bol.com prestaties in Q1 2021

Mijn bol.com prestaties in Q1 2021

Vlak voor het schrijven van deze blog kreeg ik een mail van bol.com met daarin mijn bol.com prestaties Q1 van 2021. Ik had al gepland een blog te schrijven over mijn prestaties maar na deze mail moest ik natuurlijk direct beginnen met schrijven.

Zo’n mail geeft je toch weer wat meer inspiratie en maakt deze blog alleen maar completer.

Ben jij benieuwd naar mijn beoordelingen, zendingen via Logistiek via Bol, bestellingen, omzet en kosten? Lees dan zeker even verder.

Mijn beoordelingen van de afgelopen 3 maanden

De afgelopen 3 maanden kreeg ik iedere maand een beoordeling, in totaal 3 beoordelingen dus.

Dit is niet superveel, maar wees eens eerlijk: hoe vaak heb jij een partner van bol.com beoordeeld? Ik denk niet zo vaak.

Zo gek zijn 3 beoordelingen dus ook helemaal niet, zeker niet als je naar de exacte cijfers kijkt.

Mijn bol.com prestaties in 2021

Zoals je ziet een gemiddelde van een 8.7!

Hier ben ik zeker tevreden mee, al kan het natuurlijk altijd nóg beter.

Je ziet dat alles groen is behalve ‘op tijd geleverd’. Toch heeft het wel hetzelfde lachende gezicht. Er staat verder geen uitleg bij dus ik ga er eigenlijk vanuit dat het een foutje is en ook op tijd geleverd groen hoort te zijn. In januari had natuurlijk heel Nederland last van vertraagde pakketjes door de kerstdrukte na het sluiten van de winkels. Dit zou nog de enige reden kunnen zijn voor de rode kleur, al had ik mijn levertijd al expres wat langer gezet in die tijd.

Zendingen via LvB

Lvb staat voor Logistiek via Bol. Dit betekent dat jij als partner je producten naar bol opstuurt, en vanaf daar het gehele proces uit handen wordt genomen.

Als er een bestelling plaatsvindt pakken de medewerkers van bol het product in, en zorgen zij dat het op tijd wordt verzonden.

De laatste tijd heb ik vooral vanuit huis verzonden omdat dit met mijn soort producten een stuk voordeliger bleek. Toch had ik nog een kleine voorraad liggen door de drukke maanden aan het eind van vorig jaar. Zo hoefde ik niet alles zelf te verzenden maar kreeg ik hulp van bol.

Mijn bol.com prestaties eerste kwartaal 2021

Het is dus ook te zien dat mijn opbrengsten via Lvb niet bijster hoog zijn, maar het is toch een leuk extraatje zullen we maar zeggen.

Daarnaast scheelt het mij weer 20 keer de tijd om naar een postpunt te rijden, lekker efficiënt.

Mijn bestellingen in Q1 2021

In de mooie grafiek hieronder zie je dat ik meer dan 300 bestellingen heb verwerkt in de eerste drie maanden van dit jaar. Meer dan 100 bestellingen per maand, en dus meer dan 3 per dag gemiddeld.

Mijn bol.com prestaties en bestellingen

Met verkopen op bol.com als mijn side-hustle naast het studeren vind ik dit zeker geen slecht resultaat.

Misschien leuk, soms worden er natuurlijk meerdere producten per bestellingen geplaatst. Het werkelijk aantal verkochte producten ligt dus nog iets hoger.

Mijn bol.com omzet in Q1 2021

In totaal hebben deze ruim 300 bestellingen meer dan €6000 opgeleverd in de afgelopen 3 maanden. Dit klinkt misschien als een enorm bedrag, maar je moet niet vergeten dat er nog een hoop kosten afgaan.

Mijn bol.com omzet q1 2021

In mijn kennisbank kan je vinden welke kosten er exact allemaal vallen binnen het verkopen op bol.

Mijn bol.com kosten in Q1 2021

Aan bol.com en de verzendkosten ben ik al zo’n 2700,- kwijt. Het is dus zeker niet alsof je zomaar al je omzet in je zak kan steken.

Onthoud dus goed als je iemand op social media ziet pronken met zijn omzet dat hier altijd nog een hele hoop kosten van afgaan.

Naast de kosten aan bol.com omdat je gebruik maakt van hun platform en de verzendkosten betaal je ook btw.

Zo houd ik ongeveer een winstpercentage van 25-30% over.

Mijn bol.com prestaties in Q1 2021

Dit is even een korte uitleg van wat verkopen op bol je kan opleveren, maar ook wat het je kan kosten. Het belangrijkst is natuurlijk dat je opbrengsten wel opwegen tegen de kosten.

Misschien is het leuk om ieder kwartaal of iedere maand een update te geven over mijn omzet en kosten. Laat hieronder weten wat jouw voorkeur heeft!

Sowieso is het denk ik voor de transparantie goed om de volgende keer de kosten specifieker te benoemen. Nogmaals, laat hieronder of op Instagram weten wat jij het liefst wil lezen.

Dit waren mijn bol.com prestaties in Q1 2021, op naar Q2!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *