GeldCreatie.nl

Verkopen via bol zonder KVK

Waarschijnlijk kom je op deze pagina terecht als je nog geen ervaring hebt met ondernemen. Je bent van alles tegengekomen over verkopen via bol en bent daardoor benieuwd of je gewoon direct kan starten met verkopen via bol zonder je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Kan dat? Verkopen via bol zonder kvk?

Helaas heb ik slecht nieuws als hoopte dat het kon. Het is namelijk niet mogelijk om te verkopen via bol zonder kvk.

Als je gaat verkopen via bol ga je namelijk omzet maken en hierover moet je belasting betalen. Om aan de eisen te kunnen voldoen moet je je dus inschrijven bij de kvk.

Inschrijven bij de kvk heeft echter ook zijn voordelen, voor al je zakelijke kosten kan jij namelijk de btw terugvragen. 

Dat betekent dat je in de meeste gevallen 21% van je aankoop terug krijgt. 

Verkopen via bol zonder kvk gaat dus helaas niet lukken, maar naast dat je er misschien tegenop ziet om je in te schrijven heeft het dus ook zijn voordelen.

Mocht je wel al een meer ervaren ondernemer zijn en al ingeschreven staan bij de kvk, dan is het echter niet noodzakelijk om je opnieuw in te schrijven bij de kvk.

Je kunt de nieuwe activiteiten als bol verkoper toevoegen aan je reeds bestaande kvk. Als je jouw bol onderneming toch liever apart houdt van je huidige onderneming, dan kan je wel een nieuwe extra handelsnaam aanvragen binnen je eigen onderneming.

Kortom, mocht je willen starten als verkoper op bol, dan kan dit echt niet zonder kvk. Je zult je kvk ook nodig hebben om überhaupt een zakelijk verkoopaccount op bol aan te kunnen maken.

Meer informatie over jouw kvk inschrijving vind je in mijn blog over mijn kvk inschrijving.

Ga hier weer terug naar het hoofdstuk in deze kennisbank over zakelijk verkopen via bol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *