GeldCreatie.nl

Verkopen via bol als particulier

Verkopen via bol als particulier houdt in dat je tweedehands producten gaat verkopen op bol.

Je kan namelijk niet zomaar beginnen met verkopen via bol als particulier. Als particulier kan je dus geen echte eigen webshop hebben op bol met nieuwe producten. Het is niet mogelijk nieuwe producten te verkopen zonder je in te schrijven bij de KVK.

Wat wel kan is het verkopen van tweedehands producten. Je kan dus je eigen ‘webshop’ van tweedehands producten beginnen. Maar hoe doe je dat?

Verkoopaccount aanmaken

Je maakt net als een zakelijk verkoper een verkoopaccount aan op bol.

Je kan dit doen door te gaan naar ‘zakelijk’. Hier staat vervolgens ’tweedehands verkopen’. Daar druk je op ‘verkoopaccount aanmaken’ en het verkopen op bol kan beginnen.

Wat kan je verkopen via bol als particulier?

Bol is niet zoiets als Marktplaats. Je kan niet zomaar ieder product tweedehands verkopen. Dit doen zij om de kwaliteit te waarborgen en hebben daarom op dit moment gekozen voor een paar specifieke categorieën die je mag verkopen:

  • Boeken
  • Studieboeken
  • Muziek
  • Films

Wat levert het mij als particulier op?

In principe gelden dezelfde kosten en bijdragen voor een particulier als voor een zakelijk verkoper. Het enige voordeel dat je als particulier hebt is dat je geen btw hoeft te betalen over je winst, zolang je geen duizenden euro’s aan boeken verkoopt tenminste. Je mag namelijk tot een bepaald bedrag belastingvrij wat extra’s verdienen.

Ik zet hier even geen vast bedrag neer omdat dit nogal eens kan veranderen, maar van tweedehands boeken verkopen ga je niet zomaar over die grens heen!

Wat het je uiteindelijk oplevert hangt er natuurlijk vanaf wat voor boeken, films of muziek je verkoopt.

Met populairdere en duurdere boeken zal je logischerwijs net wat meer over houden.

Houd er wel rekening mee dat bol altijd een percentage krijgt, dit bedrag zie je als je het product dat je gaat verkopen toevoegt.