GeldCreatie.nl

Het bol partnerplatform

Het bol partnerplatform is zoals de naam aangeeft gemaakt voor alle partners van bol.com.

Je bent een partner van bol als je producten via het platform verkoopt, of als je affiliate partner bent.  

Als verkooppartner kan je allerlei handige zaken vinden op het partnerplatform. Als je nog geen ervaring hebt met verkopen op bol kan alle informatie nogal overweldigend zijn, in mijn e-book vind je de belangrijkste stappen om echt te kunnen starten als verkoper. Om je op weg te helpen zal ik hieronder de belangrijkste punten langsgaan die op het bol partnerplatform te vinden zijn.

Diensten van bol.com

Bol heeft verschillende diensten waar ze continu aan werken om jou als partner mee te blijven helpen. Het doel van iedere dienst is om jou, en bol zelf natuurlijk, meer omzet en winst te laten genereren. 

Logistiek via bol

Een van de belangrijkste diensten die bol aanbiedt is het uit handen nemen van jouw logistiek dit betekent dat jij jouw voorraad naar hen opstuurt en bol vervolgens de verzendingen en het inpakken regelt. Er zijn wel een aantal belangrijke voorwaarden, zoals een maximaal gewicht per voorraadpakket (15 kg) en andere voorwaarden voor de producten die je verkoopt. Ieder apart product mag maximaal 10 kg zijn, met afmetingen van maximaal 75 x 55 x 45 cm. Verder zijn er andere tips en voorwaarden die je kan vinden op het bol partnerplatform.

Voordelig verzenden

Een andere dienst die bol aanbiedt is het voordelig verzenden van pakketen. Aangezien zij door alle partners groot afnemer zijn bij bezorgdiensten als PostNL, DHL, DPD en bpost (België) hebben zij hier vaak scherpere prijzen dan wanneer je rechtstreeks via de bezorgdiensten betaalt.

Adverteren via bol

Sinds 2020 is het ook mogelijk om te adverteren via bol. Dit is handig als je een nieuw product verkoopt en je een handje wilt helpen bij het vindbaar maken van je product. Door een advertentie aan te zetten komt jouw product bij meer mensen in beeld waardoor de kans op verkopen stijgt.

Automatiseren via bol

Als je al een eigen webshop hebt via een ander kanaal biedt bol het ook aan om jouw bol webshop te integreren in je huidige verkoopkanaal. Dit is dus alleen handig als je al een webshop hebt.

Diensten van derden

Bol heeft ook nog enkele andere diensten van derden die ze aanbieden. Zo weet je in ieder geval dat je een betrouwbaar persoon vindt. Het gaat hier om diensten als financieel advies, hulp bij productinformatie en -(video)beelden, hulp bij ondernemen, en efficiënter werken.

Nieuws

Op het bol partnerplatform vind je verder al het nieuws dat is gerelateerd aan verkopen op bol. Alles waar jij als verkoper iets als verkoper aan kan hebben wordt hier gepost. Denk bijvoorbeeld aan evenementen vanuit bol, podcasts en wijzigingen in voorwaarden. 

Tips van het bol partnerplatform

Op het partnerplatform zijn verder nog vele tips te vinden over alles wat je maar kan bedenken. Als je ergens niet uitkomt kan je het best eerst even het bol partnerplatform raadplegen. Als je eenmaal bent ingeschreven kan je ook chatten als partner, hier wordt doorgaans ook vlot antwoord gegeven.