Geld verdienen met het invullen van enquêtes: hier doe je dat

Geld verdienen met het invullen van enquêtes: hier doe je dat

Geld verdienen met het invullen van enquêtes online

Als je het mij vraagt kan je maar beter zo vroeg mogelijk op zoek gaan naar meerdere inkomstenbronnen. Een vrij onbekende manier om een nieuwe inkomstenbron toe te voegen is door geld te verdienen met het invullen van enquêtes.

Affiliate marketing en producten verkopen via je bol webshop ken je inmiddels waarschijnlijk wel. Maar heb jij eerder gehoord, van de mogelijkheid om geld te verdienen met het invullen van enquêtes?

Ik wist eerst zelf ook niet eens dat het bestond, nooit aan gedacht eerlijk gezegd.

Tot ik een paar jaar geleden op een of andere manier op een van de sites die ik zo ga noemen terecht kwam… Ik weet zelf niet eens meer hoe dat gebeurde, maar het leek me wel interessant: even een enquête invullen terwijl ik onderweg was om zo een leuk extraatje te verdienen.

Wil jij weten hoe en waar jij ook geld kunt verdienen met het invullen van enquêtes? Lees dan verder.

Waarom bieden sites jou geld aan voor het invullen van enquêtes?

Door mee te doen aan verschillende enquêtes lever jij een bijdrage aan het bedrijf die de enquête uitzet.

Bedrijven zijn namelijk vaak opzoek naar de mening van jou als klant, zodat ze hun eigen product kunnen verbeteren. Ook kijken ze naar jouw gedrag en mening om daar bij andere klanten op in te spelen.

Eigenlijk help jij de bedrijven dus met een stukje marketing en psychologie. In ruil daarvoor krijg jij een beloning, meestal in de vorm van een cadeaubon. Zo’n cadeaubon is bijvoorbeeld van bol.com, weer eens wat anders dan dat ik het heb over verkopen op bol.com.

Wie kan er aan de enquêtes mee doen?

Sommige enquêtes hebben een minimum leeftijd van 16 of 18 jaar, maar vaak is het ook al mogelijk om op jongere leeftijd mee te doen.

Bij de aanbieders zal ik zo vermelden wie welk leeftijdsminimum hanteert.

Verder zijn bepaalde enquêtes alleen voor personen geschikt met een bepaalde woon- of leefsituatie. Dit merk je echter vanzelf als je je aanmeldt. In principe zit er op iedere site voor iedereen wel wat leuke enquêtes tussen om te beantwoorden.

Wanneer kan je de enquêtes beantwoorden?

Zoals ik net al zei deed ik het lekker onderweg in de trein. Doe het dus vooral op momenten dat je even niets te doen hebt of niks anders dan een mobiel in de buurt hebt. Verder kan het invullen natuurlijk ook op je laptop.

Zodra je een enquête vindt kan je hem dus altijd invullen zolang hij beschikbaar is.

Als je wilt kan je ook instellen dat je een mailtje ontvangt zodra er een interessante enquête voor je klaar staat, maar dit is vrijwillig.

De 5 best verdienende websites om geld te verdienen met het invullen van enquêtes

Hieronder zal ik je een top 5 geven van best betaalde websites om enquêtes in te vullen. De namen zijn geel en klikbaar gemaakt zodat jij direct naar de juiste site gaat.

#1 Toluna

Toluna is de eerste in het rijtje. Door enquêtes in te vullen kan je de door jouw verdiende punten omwisselen in cadeaubonnen. De leukste cadeaubonnen die je hier, naar mijn mening, kan verdienen zijn de €10 cadeaubonnen van Zalando en iTunes. Daarnaast kan je voor iets meer punten een cadeaubon van €15 voor bol.com verdienen.

Vanaf 16 jaar kan je je hier inschrijven om met de enquêtes mee te doen.

#2 GFK Panel

Het GFK panel is optie nummer twee. Hier kan je jezelf al vanaf 13 jaar aanmelden.

Hier wordt specifiek vermeld dat je voor een onderzoek van 10 minuten 200 punten ontvangt, dit komt overeen met 1 euro. Dus je verdient hier 6 euro per uur, toch lekker als je toch onderweg bent en niks anders hebt te doen. Voor alle andere sites geld een vergelijkbaar ’tarief’, soms zijn de enquêtes alleen wat langer of juist korter.

Cadeaubonnen die je hier kunt verdienen zijn onder andere van Playstation, bol.com en Ticketmaster. De bonnen zijn hier over het algemeen €10 waard.

#3 Opinieland

Opinieland is wat aantrekkelijker gemaakt doordat je er ook badges kunt verdienen zodra je meer resultaten behaalt. Hierdoor raak je misschien zelfs gemotiveerd om meer enquêtes in te vullen. 😉

De beloningen die je hier kunt verdienen met het invullen van de enquêtes zijn cadeaubonnen van bol.com, Amazon, iTunes, de Bijenkorf, Paypal en Zalando.

Geld verdienen met het invullen van enquetes Opinieland
Start jij ook vandaag jouw eerste enquête?

#4 LifePoints 

Lifepoints vind ik persoonlijk ook een heel nette site die goed is geregeld. Je kan hier cadeaubonnen verdienen voor onder andere Amazon, de Nationale Bioscoopbon (!), Zalando en de HEMA.

Een voordeel is dat je hier al bonnen kan inwisselen voor €5, dan heb je wat minder, maar wel sneller natuurlijk!

Vanaf 16 jaar kan je mee doen aan deze enquêtes.

#5 i-Say

Bij i-Say kan je weer cadeaubonnen winnen van Amazon, bol.com, Paypal et cetera. Wel kan je hier al vanaf 2 euro een cadeaubon verdienen voor Amazon. Persoonlijk gaat mijn voorkeur echter uit naar een iets waardevollere bon, maar je zal net die 2 euro nodig hebben, hè. 😉

Als ik het goed herinner kan iedereen van 13 jaar en ouder meedoen aan i-Say. Dus dat zal voor jou geen probleem moeten zijn.

Tips om te starten

Vul je naam en benodigde gegevens in. Zorg dat je eerlijk bent, anders krijg je je geld niet uitbetaald!

Probeer het gewoon eens een maandje uit. Kijk wat het je oplevert als je iedere week minstens een enquête invult: consistentie is de key! Uiteindelijk zal je lekker door blijven sparen en heb je toch steeds een leuke cadeaubon waar je weer wat leuks of handigs van kunt kopen.

Starten met geld verdienen met het invullen van enquêtes

Ja, nu is het echt tijd om te starten.

Je kan er voor kiezen om je op alle 5 de platformen in te schrijven, zo kan je zelf nog even vergelijken welk platform het beste bij jouw situatie en voorkeuren past.

Als je geen zin hebt om je overal in te schrijven raad ik je aan om er twee te kiezen, zo heb je in ieder geval genoeg keus tussen de enquêtes. Als ik je 2 favorieten zou moeten geven zijn dat Lifepoints en Opinieland, maar wellicht verschilt dat voor jou.

Laat hieronder weten: Wat is jouw favoriet? Of heb je nog vragen?

Geld verdienen met het invullen van enquêtes Lifepoints

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *