Beginnen met forex trading? Dit is hoe ik begon!

Beginnen met forex trading? Dit is hoe ik begon!

Beginnen met forex trading

Forex trading is een van de online manieren om geld te verdienen die ik op mijn blog nog niet heb besproken. Je kent me natuurlijk meer van het verkopen op bol. Om je een beter beeld te geven hoe je kan beginnen met forex trading heb ik vandaag een super leuke gastblog voor je klaar staan.

Het leek mij handig iemand met meer ervaring te laten schrijven over dit onderwerp. Uiteindelijk kan iemand het met enorm veel ervaring natuurlijk veel beter uitleggen dan ik op dit moment.

Als jij denkt: forex trading lijkt mij ook leuk om te doen, of wellicht wil je er meer over weten, lees dan vooral even verder.

Mijn begin als ondernemer

Welkom op de gastblog van Thymen Van Volsem, ik ben een jonge ondernemer uit Brugge (België) en ga vandaag wat vertellen over mijn journey. Hoe ben ik precies een forex trader en ondernemer is geworden?!

Mijn naam is Thymen, ik ben 20 jaar oud, geboren en getogen in Brugge. En al sinds ik 5 jaar was, ben ik bezig met ondernemen.

Zo ging ik op de camping dichtbij Breskens altijd naar het lokale winkeltje speelgoed en gadgets kopen die bovenaan het rek lagen omdat ik dacht: ‘ja wij zijn zo klein dat we vaak de bovenste rekken gewoon niet zien, daar liggen ook vet coole speeltjes, dus die ga ik verkopen!’. Ik herinner me het nog goed, ik had zo’n blauwe go-kart met gele strepen op en een aanhangwagentje. Daar legde ik die speeltjes in die ik had gekocht met een zak centje. En die ging ik dan verkopen aan de andere kinderen op de camping, al gauw had ik mijn geld verdubbeld. Dat moment is wanneer de ondernemer in mijzelf wakker is geworden.

Het begin met forex trading

Ik was altijd al anders dan andere kinderen, vaak alleen met enorm grote doelen. Rond m’n 15e hoorde ik over forex traden, hoe mensen daar een ROI (Return On Investment, dus hoeveel stop je erin en hoeveel krijg je eruit) van soms wel 200% per dag hadden. Probeer dan maar eens de beleggingsbeurs binnen te stappen en te kijken welke belegging je 200% rendement (ROI) kan geven, haha.

Dus zo begon ik daar wat in te kijken. Ik heb het nooit echt serieus genomen want rond die tijd was ik met een leercontract aan het werk in een restaurant, toen dacht ik nog dat veel en hard werken de sleutel was tot enorme kapitalen (newsflash, it’s not).

Het was pas op 9 september 2019 dat alles veranderde. Op die dag ben ik gestart bij een academie die toen een redelijk slechte naam had, maar inmiddels juist goed. Ik ben daar in gestart zonder verwachtingen of wat dan ook maar gewoon om iets te leren. Dat was een van de beste beslissingen die ik ooit heb genomen.

Het heeft me toegelaten om mezelf te omringen met mensen die een gelijkaardige visie hebben op het leven. Iedereen daar zag geld als iets goeds, en wilde dan ook geld willen verdienen. Door om te gaan met mensen met dezelfde interesses kon ik pas echt stappen gaan maken.

Wat is forex trading?

Om het heel simpel uit te leggen is forex de handel tussen 2 valuta’s. Stel je hebt nu euro’s in je zak en je gaat naar New-York. Wat doe je? Je wisselt die euro’s om in Amerikaanse dollars. Stel dat je €100 had, dan heb je nu ongeveer $120 (is geen accuraat voorbeeld). Voor €1 krijg je in dit voorbeeld dus $1,20. Dit heeft te maken met de huidige wisselkoers. Stel je verblijft daar een week, maar geeft geen cash uit. Wanneer je terug thuis bent merk je dat je nog steeds die $120 in je zak hebt. Dus wissel je die weer om natuurlijk, anders kan je in Nederland of België niks betalen. Op het moment van thuis komen is de koers echter veranderd. Je wisselt de $120 om en nu heb je bijvoorbeeld €105 terug gekregen. Dat is dus hoe je met forex trading begint zonder dat je het eigenlijk door hebt.

Je bent in feite aan het wisselen tussen verschillende valuta’s om winst te maken. We gaan met forex trading natuurlijk niet iedere keer met zakken geld naar een wisselkantoor, maar doen dat vanaf onze telefoon of laptop!

De forex markt is de grootste markt ter wereld, het is de markt van al het geld, letterlijk. Per dag wordt er zo’n 6.6 triljoen dollar verhandelt.

Om je enig idee te geven van hoeveel dat is: als ik je vanaf nu, iedere seconde 1$ zou geven, dan zou het ongeveer 209.145.847 jaar duren voordat je 6.6 triljoen zou hebben, veel geld dus! En dat wordt iedere dag verhandeld.

Beginnen met forex trading tips

Hoe handel je op de forex markt?

Om toegang te hebben tot de markt heb je een aantal dingen nodig:

  • Een laptop waar je charts / grafieken op kunt bekijken op tradingview.com
  • Een smartphone waar Metatrader op staat zodat je je posities kunt openen
  • Een broker account waar geld op staat die gekoppeld is aan je Metatrader, hiervoor moet je wel 18 jaar oud zijn

De voor- en nadelen

Het grootste voordeel van forex trading vind ik dat je het overal ter wereld kan doen, zolang je de benodigdheden hierboven bij de hand hebt. Daarnaast kan je zelf je start bedrag kiezen en ben je door niemand verplicht. Doe vooral waar jij jezelf fijn bij voelt.

Een nadeel is ook verscholen in een van de voordelen. Omdat je overal kan beginnnen met forex trading is het gevaarlijk dat je je andere taken vergeet. Plan dus je tijd in dat je echt wilt gaan traden. Verder kan je natuurlijk altijd geld verliezen, net als beleggen is forex traden niet zonder risico’s.

Om toch nog even positief af te sluiten, forex traden is in mijn ogen door iedereen te leren. De een heeft er wat meer tijd voor nodig dan de ander.

Hoe begin ik met forex trading?

Dit is een tricky question, begin niet zomaar zonder kennis. De skill valt te leren in een paar maanden, het moeilijke eraan is dat je emotioneel er mee moet kunnen omgaan, en dat is een blijvend proces. Kort gezegd is het dus de bedoeling dat je een bepaalde valuta, zoals de euro of de dollar op een moment koopt dat het minder waard is, om het daarna voor een hogere waarde te verkopen.

Om jou te helpen beginnen met forex trading heb ik een e-book geschreven. Dit e-book omvat eigenlijk alle basics van de forex markt. Je leert er ook 2 strategieën om te handelen en krijgt een paar oefeningen erbij. Om het extra tof te maken krijgt iedere koper de kans om een 15 minuten sessie te boeken via Zoom. Daarin kun je dan al je vragen stellen en springen we samen wat op de grafieken en details. Hiernaast geef ik je persoonlijke tips en advies mee om zelf te knallen. Op het e-book, inclusief Zoom sessie krijg je 50% korting!

Dank dat ik deze gastblog mocht schrijven aan Thom, en dank voor je aandacht tijdens het lezen. Hopelijk zien we elkaar op 1 van de Zoom sessies!

Heb je nog vragen over wat forex trading is? Stel ze dan hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *