3 jarig jubileum: De 3 beste tips om te verkopen op bol.com.

3 jarig jubileum: De 3 beste tips om te verkopen op bol.com.

Het is vandaag 8 februari 2022. 3 jaar geleden opende ik mijn webshop op bol.com.

Ik heb fouten gemaakt, ben een keer bijna gestopt omdat het slecht ging, werd TopPartner en heb uiteindelijk honderden verkopen gemaakt.

Na 3 jaar hebben kunnen oefenen wil ik jou mijn top 3 lessen meegeven. Of het nou is om te starten met verkopen op bol.com of iets anders, ik denk dat je er wat aan hebt.

Lees snel verder voor mijn 3 beste tips.

Tip 1: Doe je eigen onderzoek

Misschien wel leuk om te weten, ik ben niet zomaar zonder kennis begonnen aan het verkopen op bol.com. Een van mijn tips om te verkopen op bol.com is dan ook om altijd je eigen onderzoek te doen.

Dit kan betekenen dat je bijvoorbeeld eerst zelf onderzoekt doet naar de mogelijkheden. Of je schaft een cursus of ebook aan, zodat je jouw kennis vergroot.

Inmiddels heb ik zelf mijn ebook ‘De Perfecte Bol verkoper‘ gemaakt. Ideaal voor een starter, of iemand die op zoek is naar de mogelijkheden van verkopen op bol.

Je kan het zien als een stappenplan, waarmee je de basis van jouw webshop legt. Mocht je er meer over willen weten, neem dan vooral contact op of laat het hieronder in de comments weten.

Maar goed, om terug te komen op mijn eerste tip. Doe vooral je eigen onderzoek, en vul je kennis aan. Met het andere deel van doe je eigen onderzoek, bedoel ik: koop niet blindelings in.

Ga op onderzoek uit, ga na of er echt vraag is naar jouw producten. Gebruik bijvoorbeeld de zoekwoorden data base van bol.com zelf.

Ik heb vaak genoeg collega ondernemers voorbij zien komen die in een keer 100+ stuks inkochten op gevoel. Ik kan je vertellen, data is toch echt wat belangrijker dan gevoel in dit geval!

tips om te verkopen op bol.com
Wat anderen zeggen over mijn ebook

Tip 2: Adverteren op bol.com

Dan tip 2 om te verkopen op bol.com, adverteren. Vaak als je product net online staat kan het soms dagen of weken duren voordat je product is gevonden.

Automatisch krijg je dan de gedachte: dit product werkt niet.

Echter, soms is niets minder waar. Soms heeft jouw product gewoon een boost nodig om gevonden te worden.

Dit kan heel gemakkelijk door een tijdelijke advertentie te zetten op jouw product.

Zo zal je jouw eerste sales maken, en wordt jouw product ineens veel makkelijker gevonden! Echt het proberen waard. Tenzij je natuurlijk echt een heel slecht product hebt ;-).

Tip 3: Zorg voor ijzersterke teksten en afbeeldingen

Tip 3 om te verkopen op bol.com is iets wat in mijn ogen vaak wordt onderschat door startende ondernemers.

Je teksten en je afbeeldingen mag je namelijk echt niet vergeten.

Als jij ontzettend onduidelijke of onprofessionele afbeeldingen of teksten hebt kan dit je echt tientallen sales kosten.

Ik spreek uit ervaring ;-).

Ik verkocht namelijk een tijdje waxinelichthouders. Ik begon met een soort, de foto’s en de teksten waren echt top. De verkopen vlogen over de toonbank. Ik dacht: laten we nog een andere soort waxinelichthouder ernaast verkopen. Op zich geen slecht idee, iets dat goed werkt uitbreiden.

Echter, ik ontvang de foto’s van mijn product en deze waren beduidend minder professioneel. De lichtinval was gewoon niet goed en de achtergrond was niet sterk. En ja, daar waar ik voor vreesde werd realiteit. De sales bleven uit…

Ik paste de foto’s wat aan en de sales kwamen langzaam binnen. Om het echt goed te doen had ik een professionele fotograaf moeten inhuren. Maar daar had ik toen geen geld voor (over).

Dit is toch wel een van mijn beste tips om te verkopen op bol.com: zorg voor goede foto’s én teksten. Ben je er zelf niet goed in? Vraag hulp!

Bonus tip: geef niet op

Natuurlijk wil ik je deze bonustip niet onthouden. Vroeg of laat gaat het vast een keer tegen zitten. Geef vooral niet direct aan het begin op. Soms hebben dingen tijd nodig.

Veel meer woorden wil ik er niet aan vuil maken. Mocht je zelf willen starten: begin dan met mijn ebook, en vervolgens kan je eventueel een vergelijkbaar boek kopen als papieren versie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *